Main Page Sitemap

Christinehofs ekopark och slott


Om vi får säga det själva så har vi Uppsalas bästa läge, mitt i city, med Uppsalas sevärdheter inom synhåll.
Det här är vi, med 13 000 hektar mark är Högestad Christinehof Skånes största enskilda skogs- och lantbruksverksamhet.
Hagestad Naturreservat, längs Skånes sydöstra kust, mellan Löderup och Mälarhusen, ligger ett av de största och värdefullaste kustdynsområdena i landet.
Området är till största delen skyddat genom reservaten Hagestad i väster och Sandhammaren i öster. .Pilgrimsvägen, vandra, pilgrimsvägen är en del av den långa väg som binder samma vallfartsortena Santiago de Compostela i Spanien, Vadstena i Sverige och Nidaros i Norge. .Vi har lagt stor vikt vid trivsel och komfort zynga poker hack i vårt val av material och färger. .Vi förvaltar och utvecklar det arbete som Christina Piper påbörjade år 1747 och som generationer av medarbetare har fortsatt att bidra till i över 270.En pilgrimsvandring präglas av pilgrimens sju nyckelord: enkelhet, långsamhet, tystnad, delande, frihet, andlighet och bekymmerslöshet.Genom att sträva efter en biologisk mångfald, levande kulturmiljöer och en god arbetsmiljö får vi en avkastning som är ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar.Cyklar du dressin från S:t Olof går järnvägen till Gyllebosjön, perfekt för fikapaus och ett bad innan du trampar tillbaka.Bredden gör oss mindre sårbara och hjälper oss att jobba smartare och mer flexibelt.Allemansrätten är en unik möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen.Innanför stranden i Hagestad ligger öppna dynområden, ljung- och gräshedar, skogar och kärrmarker.Inom, ekoparken finns flera utmärkta leder, från 1,4 till 12 kilometer.Allemansrätten, tänk på, allemansrätten! .D et här gör vi, vår verksamhet vilar på flera stadiga ben: skogsbruk, djurhållning, växtodling, äppelodling, jakt och viltvård, fastighetsförvaltning samt naturvård.Verksamheten sysselsätter idag ett trettiotal medarbetare och är centrerad till godset Högestad på Österlen.

Att arbeta med djur och natur är att befinna sig i ett evigt kretslopp där årstider och arbetsuppgifter upprepas och avlöser varandra.

Sitemap